آشنایی با آزمون MHLE دکترا

آزمون زبان مخصوص دانشجویان وزارت بهداشت است، که توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور برگزار می گردد. MHLE مخفف انگلیسی نام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (Ministry of Health and Medical Education) است. این آزمون به دو شکل کاغذی (Paper Base) و کامپیوتری (Computer Base) برگزار می گردد.

آزمون MHLE تنها توسط وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور مورد پذیرش قرار می گیرد. لذا برای دانشجویان زیر مجموعه وزارت علوم کارایی نخواهد داشت. البته در برخی از رشته ها همچون روانشانسی در پاره ای از دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم نیز مورد پذیرش قرار می گیرد. نکته جالب آزمون MSRT مورد تایید وزارت بهداشت می باشد ولی آزمون MHLE مورد تایید دانشگاه های وزارت علوم نیست.

نکته جالب توجه دیگر در مورد این آزمون این است که بر خلاف تصور برخی از افراد سوالات در حوزه زبان عمومی هستند و سوالات در مورد رشته های پزشکی یا وزارت بهداشت نیستند و چنین سوالاتی بسیار اندک هستند.


موارد استفاده آزمون

از شروط لازم برای شرکت در آزمون دکتری وزارت بهداشت

تفاوت شیوه کاغذی با شیوه کامپیوتری

دو تفاوت اصلی در برگزاری شیوه کاغذی و کامپیوتری وجود دارد:
 
1

در شیوه کاغذی آزمون با بخش شنیداری آغاز می گردد و با پخش سوالات از بلند گو پس از هر سوال فرصت برای پاسخگویی فراهم می گردد. و فایل های صوتی تنها یکبار پخش می گردند. در حالی که در روش کامپیوتری فایل های صوتی برای هر سوال را چندین و چند بار می توانید مرور کنید و امکان جلو و عقب کردن فایل صوتی و تکرار چندین باره آن نیز وجود دارد و کنترل کامل در دست داوطلب است. ضمن این که فایل های صوتی با هدفون شنیده می شوند و مشکلات کیفیت صوتی بد بلند گوها و سر و صداهای محیطی روش کاغذی را ندارند.

 
2

در روش کاغذی به ترتیب موجود در دفترچه بایستی به سوالات پاسخ داده شود، یعنی ابتدا بخش شنیداری و سپس بقیه بخش ها. حال آن که در روش کامپیوتری به راحتی می توانید هر بخشی را که تمایل داشتید ابتدا پاسخ دهید و کنترل کاملاً به دست داوطلب می باشد.

 

با توجه به موارد بالا توصیه می گردد داوطلبان تا جای ممکن روش کامپیوتری را برای آزمون انتخاب کنند. ضمن این که در بعضی از دوره ها اصلاً روش کاغذی برگزار نمی گردد و یا در حوزه های محدودی این شکل از آزمون برگزار می گردد.

حد نصاب های مورد تایید(نمره قبولی)

در گذشته نه چندان دور نمره مشروط شرکت در دوره دکتری وزارت بهداشت 45 تا 49 و نمره 50 به بالا نمره قطعی محسوب می شد. اما در بخشنامه سال گذشته برای سال تحصیلی 99-98 نمره مشروط 49 تا 54 و نمره قطعی 55 به بالا در نظر گرفته شده است. همچنین طبق این اطلاعیه برای سال تحصیلی 1400-1399 نمره مشروط از 55 تا 59 و نمره قطعی 60 در نظر گرفته شده است. با توجه به این اطلاعیه داوطلبینی که قصد شرکت در آزمون امسال دکتری تخصصی وزارت بهداشت را دارند برای اجازه شرکت در آزمو حداق بایستی نمره 55 را کسب نمایند و پس از ورود و برای آزمون جامعه و اجازه دفاع بایستی نمره 60 این آزمون را کسب کنند.

ساختار آزمون MHLE

این آزمون از بخش های شنیداری(Listening)، گرامر (Structure and Written Expression) ، لغت(Vocabulary) و درک مطلب (Reading Comprehension) تشکیل شده است و دارای 100 سوال ، بدون نمره منفی می باشد، بخش ها ی مختلف آن در ادامه آورده شده است.

 

بخش شنیداری

این بخش حاوی 30 سوال است که 23 سوال آن شنیداری کوتاه و بقیه شنیداری بلند می باشد. در بخش شنیداری کوتاه سوالات و چهار گزینه به شکل نوشتاری در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در بخش شنیداری بلند 2 پارت شنیداری شامل یک مینی لکچر(سخنرانی کوتاه) و یک کانورسیشن (مکالمه) ارائه می گردد. بدین صورت که ابتدا لکچر ها( سخنرانی ها) و یا مکالمه ها بین معمولاً دو و یا چند نفرپخش می شود و سپس پس از اتمام متن، سوالات پرسیده می شود. در این بخش متن سوالات و چهار گزینه به صورت تایپ شده در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.

نکته قابل توجه این که تیپ سوالات شنیداری آزمون MHLE با تیپ سوالات شنیداری آزمون MSRT تفاوت بسیار دارد و لذا نیاز به مطالعه منابع متفاوتی برای این بخش می باشد.
 

بخش گرامر و لغات

این بخش حاوی 40 سوال و از چهار نوع سوال تشکیل شده است. 20 سوال اول مربوط گرامر که10 سوال به صورت چهار گزینه ای و 10 سوال به صورت تصحیح غلط(در این گونه سوالات زیر چهار کلمه یا عبارت خط در یک جمله خط کشیده شده است و داوطلب بایستی با استفاده از دانش گرامر خود، کلمه یا عبارت غلط از نظر دستور زبان را پیدا کند.) می باشد، 20 سوال بعدی مربوط به لغات هستند که 10 سوال آن به صورت تکمیل جمله و به صورت چهار گزینه ای و 10 سوال دیگر به صورت پارافرایز(در این گونه سوالات زیر یک کلمه در یک جمله خط کشیده شده است و سپس چهر گزینه ارائه شده است، داوطلب باید نزدیک ترین معنی به کلمه زیرخط دار را با استفاده از جمله در بین گزینه ها پیدا کند).

 

بخش درک مطلب

این بخش شامل 30 سوال و در قالب چهار درک مطلب مورد سوال قرار می گیرد، و معمولاً هر درک مطلب 7 یا 8 سوال دارد. با توجه به این که در بخش لغات آزمون، در مورد لغات سوال شده است، از بین سوالات درک مطلب تعداد محدودی (در حد دو یا سه سوال) به مترادف لغات و معمولاً یک یا دو سوال به مرجع ضمیر اختصاص می یابد. بقیه سوالات در مورد درک متن می باشند.

نکته قابل توجه این که مدت زمان آزمون 85 دقیقه می باشد.
نکته دیگر این که آزمون دارای نمره منفی نمی باشد و تنها در صورتی نمره منفی منظور می کردد که به یک سوال دو پاسخ داده شود.

نحوه ثبت نام

کلیه امور مربوط به ثبت نام، دریافت کارت و کارنامه از طریق سامانه سنجش علوم پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir انجام می گیرد. ثبت نام در این آزمون به آسانی انجام می گردد و داوطلبین به راحتی می توانند در این سامانه ثبت نام خود را انجام دهند.

نحوه راستی آزمایی و ارائه نمره به دانشگاه

به این شکل است که کد تایید صادر شده بر روی کارنامه توسط داوطلب به دانشگاه مورد نظر ارائه می گردد و دانشگاه می تواند با ورود به سایت سنجش پزشکی و وارد کردن کد تایید نسبت به صحت کارنامه شما اطمینان حاصل کند.

هزینه ثبت نام

هزینه ثبت نام در آزمون برای سال 99 مبلغ 75000 تومان است.

تقویم آزمون

طبقه اعلام سامانه سنجش پزشکی تقویم آزمون برای سال 99 به شرح جدول زیر است:

دورهآغاز ثبت نام و ویرایش(ساعت 15)پایان ثبت نام و ویرایش(ساعت 15)آغاز توزیع کارت (ساعت 15)تاریخ برگزاری آزمون(ساعت 8:30)توزیع کارنامه(ساعت 15)
5799/04/1599/04/2199/04/3199/05/0299/05/12
5899/05/1399/06/0599/06/1199/06/1398/06/23
5999/06/2499/07/0299/07/0899/07/1099/07/20
6199/08/1899/09/1299/09/1899/09/2099/09/30
6199/10/1499/11/0899/11/1499/11/1699/11/26

حوزه های محل برگزاری آزمون

اهواز،اراک، بندرعباس،بیرجند، قزوین، گیلان،گلستان، همدان، اصفهان، جلفا، کرمان، کرمانشاه، مشهد،مازندران، سنندج،شیراز،تهران،یزد،زاهدان،زنجان

توجه کنید که ممکن است در همه دوره ها در یک یا چند حوزه بالا آزمون برگزار نگردد. جهت اطلاع دقیق از حوزه ها و نوع آزمون در هر دوره به سایت ثبت نام مراجعه فرمایید.

منابع آزمون MHLE

با توجه به الگو گیری این آزمون از آزمون تافل PBT ، منابع آزمون های تافل کاغذی می تواند برای این آزمون مورد استفاده قرار گیرد. اما کتاب های کیت، بارنز، لانگمن و آرکو همچنین مطالعه لغات تافل برای مطالعه مفید هستند. با مطالعه بسته MHLE ما شامل سوالات ادوار گذشته و بانک سوالات شنیداری این ادوار نیز به مطالعه هیچ منبع دیگری نیست.

گروه زبان دکتر دشتی (‌بسته های آزموشی MSRT وMHLE و تولیمو)

بسته MHLE (بسته طلایی)

با سفارش بسته MHLE گروه آموزش زبان دکتر دشتی بدون نیاز به هیچ منبع آموزشی دیگر موفقیت در آزمون را بدست آوردید .

مشاهده جزئیات سفارش بسته طلایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *